Ποιος ήταν ο Μπονγκίουε και πώς βρέθηκε από την Αφρική στο Καράκας;
Για ποιο λόγο η Σιάνγκ Λιν ταξίδεψε στην Οδησσό και τι ήταν αυτό που έφερε την Ντούνια στην Πράγα;

Τι δουλειά είχε ο Ινδός Τζαλ στη Δαμασκό;
Τι ρόλο μπορεί να παίζουν δυο τύμπανα, μια φλογέρα ή ένας ζουρνάς, και ποια είναι η ιστορία τους;
Πώς μπορεί να συνδυαστούν ένας κόκκος καφέ με μια βεντάλια, η τέχνη της μικρογραφίας με το καλαμπόκι ή ένα κοζάκικο καπέλο με ένα χαλί σε μία -μία;- και μόνο ιστορία;
Και τελικά, τι ακριβως συμβαίνει και τι σημαίνει το «
ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ»;
Αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις κι απορίες περιμένουν να απαντηθούν, να διαλευκανθούν και να συμπληρωθούν, καλώντας εσάς και την ομάδα σας να γίνετε ταυτόχρονα παίκτες, συγγραφείς κι ερευνητές.

Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, ένα εργαλείο-βοήθημα
 για τη δουλειά του εκπαιδευτικού
στην τάξη. 
Στόχος του είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια της διαφοράς και της ομοιότητας με τον άλλο, τον διπλανό και τον μακρινό, και να συνειδητοποιήσουν μέσα από το παιχνίδι την έννοια της αλληλοσυμπληρωματικότητας των πολιτισμών.

Η παιδαγωγική βαλίτσα περιέχει αντικείμενα, χάρτες, παζλ, εικόνες, ιστορίες ταξιδιών και τον «θησαυρό», μια δελτιοθήκη με γνωστικές πληροφορίες. Παίζοντας το παιχνίδι, τα παιδιά μοιράζονται σε ομάδες, διαβάζουν τις ιστορίες των ταξιδιών, φαντάζονται το δικό τους ταξίδι και ψάχνουν στη δελτιοθήκη πληροφορίες για να το τεκμηριώσουν, διηγούνται ιστορίες, τοποθετούν την πορεία του ταξιδιού τους πάνω στο χάρτη, κλπ.

Η παιδαγωγική βαλίτσα, πέρα από τις δύο μέρες που διαρκεί το παχνίδι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς για τα μαθήματα της γλώσσας, της γεωγραφίας, της μελέτης του περιβάλλοντος, με την αξιοποίηση των δελτίων αρχειοθετημένων πληροφοριών, ώστε τα παιδιά να συνηθίσουν στην αναζήτηση των γνώσεων. Πρόκειται λοιπόν για μια ολοκληρωμένη παδαγωγική πρόταση που απευθύνεται στις τρεις τελευταίες τάξεις του δημοτικού σχολείου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΝΔΡΟΥΣΟΥ
Ε
ΓΩ ΚΙ ΕΣΥ
Ε
ΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ

Εκπαιδευτικό παιχνίδι με μορφή παιδαγωγικής βαλίτσας 
υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου Αθηνών 
και την οικονομική συμβολή της διεύθυνσης 
Task Force της Ευρωπαϊκής  Ένωσης

ISBN 960-310-212-1
  
Ευρώ 250,00
(δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ 18%)